jegesmackó blog

Minden állatkert Noé bárkája

2019. január 16. - maciblog

Nem túl eredeti megállapítás, igaz? Mégis ez volt az első gondolatom, amikor megláttam ezt a videót.

A film a Spitzbergák Nemzetközi Magbunkeréről készült, amely már most a növények Noé bárkája. Itt, 120 méter mélyen, az arktiszi jégben, egy homokkőhegy gyomrában, mesterségesen fenntartott -18 fokos hőmérsékleten élelmiszernövények magvait őrzik, hogy fennmaradjanak, egyszerűbben szólva, hogy legyen mit ennünk egy esetleges globális katasztrófa után is. A bunker Norvégia legészakibb pontja és az Északi-sark között félúton, egy szigeten áll immár tíz éve, mindent elolvashattok róla itt

Vannak állatfajok, amelyek túlélésére szinte már csak az állatkertek jelentenek garanciát, hiszen ezeknek a kerteknek az egyik legfontosabb szerepe az ismeretterjesztés, az, hogy a benne élő állatok bemutatásával felhívják a figyelmet a biodiverzitás megőrzésének fontosságára.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7214566914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása