jegesmackó blog

Már 36 ezren vannak a listán

2019. február 28. - maciblog

Vadon Nap lesz pénteken a  a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahová a macskamaszkban vagy nagymacskát ábrázoló plüssjátékkal érkező gyerekek kedvezményes, 200 forintos jeggyel mehetnek be.

A rendezvény a veszélyeztetett fajok védelmére kívánja felhívni a figyelmet a vadvilág világnapjának nemzetközi eseményeihez kapcsolódva. Játékok, bábszínház, filmvetítés, arcfestés, kézművesvásár színesíti  napot. 

A veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezményt 1973. március 3-án írta alá eredetileg 21 ország. Azóta 183-ra emelkedett az aláírók száma, Magyarország 1985-ben csatlakozott a kezdeményezéshez. Az ENSZ közgyűlése 2013-ban úgy határozott, hogy március 3-át, az egyezmény aláírásának évfordulóját a vadvilág világnapjává nyilvánítja.

A washingtoni egyezmény alapgondolata, hogy az illegális kereskedelem által veszélyeztetett fajok védelméhez nem elegendő az élőhelyen, a kibocsátó országokban intézkedéseket tenni, hanem a tranzitországokban és a  felvevőpiacokon is szigorúan szabályozás szükséges. A washingtoni egyezmény listájára eddig mintegy 36 ezer, a nemzetközi kereskedelemben érintett állat- és növényfaj került fel. 

tigris.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr1414659313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása