jegesmackó blog

Előmerészkedett az Állatkert ifjú lakója, a kis rókakuzu

2019. március 06. - maciblog

Egyre gyakrabban látni a budapesti Állatkert egyik legifjabb lakóját, a rókakuzu-kölyköt. Annyira már nem csöppség, hiszen tavaly októberben született, de eddig ritkán merészkedet ki anyja, Rozmaring erszényéből.

A rókakuzu ugyanis erszényes emlős, és éppúgy Ausztráliában őshonos, mint ismertebb társa, a kenguru. Közös bennük, hogy nőstény állatok rövid ideig, mindössze 2-3 hétig vemhesek.

A születésekor csupán babszem nagyságú, fejletlen rókakuzu utód a következő 4-6 hónapban anyja erszényében fejlődik tovább, majd kimászik onnan.

Rozmaring csemetéje is egyre többször mutatkozik anyja erszényén kívül, megmutatva magát a világnak és a látogatóknak. Leggyakrabban az anyja hátán csimpaszkodik, éppúgy, mint Flódni, a sörényes hangyászkölyök.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9514671569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása