jegesmackó blog

Óvoda nyílik az Állatkertben

2019. július 01. - maciblog

Nem a sok fiatal látogató miatt lesz hamarosan szükség egy helyi óvodára a budapesti Állatkertben, hanem a rózsás flamingóknál érkezett újabb gyermekáldás miatt. Sorra kelnek ki a tojásokból a pelyhes tollú kicsik.

65240654_10156120761930896_6381443854138081280_o.jpg

A budapesti flamingócsapat nemcsak az egyik legnépesebb, hanem a legjobban is szaporodó flamingó kolóniai az európai állatkertekben. Itt a blogon is írtunk róla, hogy tavaly egyszerre több, mint két tucat kis flamingó kelt ki.

Ezúttal eddig 14 fióka kelt ki, de vannak tojások, amelyek még kotlanak a szülők, így további kicsik is várhatók.

3_7.jpg

A rózsás flamingók egyébként homokból és iszapból készítenek jellegzetes fészket: a dombocska tetején egy bemélyedést is kiképeznek a tojások számára. Olyan, mintha egy mini tűzhányó "kráterébe" kerülnének a tojások.

A fajra jellemző rózsaszín tollazat csak idővel alakul ki, a fiókák testét eleinte szürke, pihés tollazat fedi, lábuk is tömzsi, és a csőrük sem görbül.

1_16.jpg

A rózsás flamingók a nevüket is adó, jellegzetes színüket a a táplálékként fogyasztott apró rákokban megtalálható, a karotinhoz hasonló színezőanyagtól kapják.

Képek forrása: zoobudapest.com és jegesmacko.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr3414920376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása