jegesmackó blog

Hálószobatitkokról is fellebbentik a fátylat

2019. augusztus 29. - maciblog

Kevés izgalmasabb, titokzatosabb hely van éjszaka Budapesten, mint az állatkert. Az év 364 napján ezt a rendkívüli világot csak a gondozók, az állatkert munkatársai láthatják, augusztus 30-án, pénteken azonban sok titokról fellebben a fátyol, hiszen a nagyközönséget is várják este 7-től éjfélig az Állatkertek Éjszakáján. Intim titkokra derülhet fény. Tudjátok például, hogy a tigrisek naponta akár harmincszor is..? De van ennél cifrább is, ezt pénteken, az egyik vetítéssel egybekötött előadáson el is árulják.

Azt mondják, hogy sokféle állattal lehet majd testközelből is ismerkedni. (A tigrissel persze nem:-), de lesznek köztük így is örök favoritok, illetve olyanok is, amelyeket általában borzongással (undorral?) vegyes tisztelettel figyelünk. Ilyenek a rovarok. A Varázshegy gyomrában megtudhatjuk például, hogyan próbálja némelyik rovar megtéveszteni a környezetét, vagy hogy miért dolgoznak olyan fáradhatatlanul a levélvágó hangyák.

rovar.jpg

Aki szeretné, és elég bátor hozzá, kézbe is vehet néhányat a látványos, különleges ízeltlábúak közül. Aki elővételben megvette a jeget, bölcsen tette, aki erre nem gondolt, az péntek este időben legyen a helyszínen, nehogy lemaradjon! Limitáltak a helyek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7315031264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása