jegesmackó blog

Lenyűgöző sikertörténet Félixé

2019. szeptember 04. - maciblog

Viharosan a kerecsensólyomfióka története, de hollywoodi happy end lett a vége, hála a természetet és az állatvilágot kedvelő emberek gondoskodásának és az állatkertben immáron tíz éve működő Magyar Madármentők Alapítványnak, amelyet 2009-ben alapított az állatkert. Avarégetésben megperzselt sünik, fészekből kiesett madarak, elgázolt vagy mérgezett állatok ezrei kaptak itt új esélyt az életre az elmúlt évtizedben. Igyekeznek minden beteg, sérült erdőlakón segíteni, ehhez azonban fontos tudni néhány szabályt. Az állatkerti vadállatmentésről ITT olvashattok. 

felix.png

Ezekbe a szakértő kezekbe került bele májusban Félix is, miután az április derekán kikelt fióka kiesett két testvére mellől a fészekből. Mindkét lába eltört, kevés esélye volt arra, hogy valaha visszakerülhet a szabadba. Félixet azonban kemény fából faragták, jól reagált az állatorvosok kezelésére, és olyan rohamtempóban gyógyult, hogy július elején elkezdhették felkészíteni a madarat a szabadon engedésre, ami azóta meg is történt. Minderről ITT olvashattok bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8115039486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása