jegesmackó blog

Egy régi mobillal életet menthetsz!

2019. szeptember 11. - maciblog

Betört a kijelzője, lehalt az akksija, vagy csak otthon, a fiókban porosodik a mobilod, mert már nem "okos"? Attól még nem szemét! Illetve olyan értékes szemét, elektronikai hulladék, amit nagyrészt újra lehet hasznosítani.

Ráadásul a régi, nem használt mobilok újrahasznosításával még életeket is menthetsz! Méghozzá gorillákét bonobókét és a csimpánzokét. Nekik segítesz abban, hogy megmaradhassanak eredeti élőhelyükön.

gorilla_684_indigo.jpg

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán nevű ércet ugyanis Afrikában, nagyrészt éppen ezeknek az állatoknak az élőhelyén bányásszák, pusztítva ezzel az egyébként is veszélyeztetett őserdőket.

Az állatok élőhelyét drasztikusan megváltoztatja a bányászat. Az erdők területe csökken, a meglévőket pedig a kitermeléshez használt utak hálózzák be. Ám a telefonok újrahasznosításával ezen ércek bányászata csökken.

Az állatok és környezetük megóvása érdekében az Állatkerti Alapítvány akciót hirdetett iskoláknak a régi telefonok begyűjtésére. A telefonokat az Állatkertben, az Alapítványnál lehet leadni, ők továbbítják majd újrahasznosításra.

Már több zsáknyi telefon összegyűlt. Ez az első csomag arra vár, hogy elszállítsák - addig is plüssgorillák őrzik.

elszallitasravarva.jpg

Az akcióban az Állatkerti Alapítvány havonként hirdet nyertest: az az osztály, amelyik a hónapban súlyra a legtöbb telefont juttatja el, állatkerti sétát nyer, ahol a gorillák gondozóival is találkozhatnak a gyerekek. Az első nyertesekkel már folynak az időpont egyeztetések gorilláink meglátogatására.

Az Állatkertben még májusban, egy rendhagyó reggelivel hívták fel a figyelmet a mobilgyűjtő akcióra. A tanév kezdetével a verseny ismét aktuális, így érdemes feleleveníteni a reggeli emlékezetes pillanatait:

Képek forrása: http://www.allatkertialapitvany.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8615066842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása