jegesmackó blog

Életmentők az állatkertben!

2019. szeptember 28. - maciblog

Nem voltak restek, visszapasszolták a budapesti László Gyula Gimnázium és Általános iskola diákjai a használt, megunt, rossz mobilokat, ezzel pedig életeket mentettek, és belépést nyertek egy állatkerti kirándulásra. A gorilláknál futottam össze velük. Hol máshol, ha nem annál a fantasztikus fajnál, amelynek  életét veszélyezteti a mobiltelefonok előállításához használ koltán nevű érc bányászata. Ezt ugyanis Afrikában, nagyrészt éppen ezeknek az állatoknak az élőhelyén végzik, pusztítva ezzel az egyébként is veszélyeztetett őserdőket. 

gyerekek_allatkert_1.jpg

Az akcióban, amelyről ITT  és ITT olvashattok bővebben, már sok zsáknyi használt mobil összegyűlt, és több iskoláscsapat is élvezhette munkája gyümölcsét, az állatkerti látogatást.

gyerekek_allakert_2.jpg

Az akció egész éven át tart, tehát érdemes belehúzni a gyűjtésbe, mert az az osztály, amelyik az összegyűjtött mobiltelefonokból a legnagyobb súlyú csomagot adja le az alapítványnál, tiszteletbeli nevelőszülője lehet egy gorillának, sőt, állatkerti sétát nyer, amelynek során találkozhat is az általuk megsegített gorillák állatkerti rokonaival és gondozóikkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2015180810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása