jegesmackó blog

Tudtátok, hogy hosszú hétvége jön?

2019. október 03. - maciblog

Jó, jó, csúsztattam egy kicsit, csak az állatkertben lesz a hétvége háromnapos, ott viszont óriási buli lesz, úgyhogy muszáj kimenni. Ne riasszon el senkit az időjárás, tessék rendesen felöltözni! A programok feledtetik majd a hideget és az esőt. 

Miért hosszú hétvége? Mert péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál, ami nem más, mint az állatok világnapjának három napon át tartó rendezvénysorozattá kibővített állatkerti változata. Az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját. A világnapról az állatkert csaknem három évtizede rendre megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos esemény több napon át tartó programsorozattá bővült, így született meg az Állatszeretet Fesztivál.  

nszt_meghivo.jpg

Az egyik központi téma az állatmentés, az a mentőmunka, amelyet  az állatkert a partnereivel közösen folytat. Megismerkedhetünk néhány mentett állattal és történetükkel, az is kiderül, hogyan lehet segíteni egy sérült, legyengült vagy elárvult állatnak.

A fesztiválon többek között a koronás galambok, a kenguruk, a kubai krokodilok, a tigrisek, a főemlősök és az orrszarvúak világának titkait is megismerheti a közönség, de rengeteg játékos programmal, interaktív mesejátékkal is várják az érdeklődőket.

Péntektől vasárnapig Szüreti Mulatságot is tartanak a Holnemvolt Várban, ahol népi játékok, szüreti koszorú készítés, terménytapizó, óriás színező várja a családokat. 

Vasárnap megtartják a világ legjobb hangulatú nevelőszülői értekezletét,

pontosabban találkozóját. Semmi görcsölés, szülői kéztördelés, csak játék, tombola, ajándék, és persze egy sztárvendég, aki idén Németh Kristóf színész.

Egyszóval ha nincs még tigrised, oroszlánod, krokodilod, akkor azért, ha pedig van már, akkor azért muszáj eljönnöd. Utóbbi esetben hozhatnál magaddal valakit, aki szintén vágyik egy nagyvadra. Esetleg több kicsire.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr9115190650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása