jegesmackó blog

Ezerfős szülői értekezlet az Állatkertben

2019. október 09. - maciblog

Alighanem az ország egyik legnagyobb szülői értekezletét tartották a minap a budapesti Állatkertben. A helyszín nem elírás, az Állatkert örökbefogadó Alapítványa nyílt napot szervezett az állatok nevelőszüleinek.

1_4.JPGMontskó Éva, az Állatkerti Alapítvány elnöke és Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője köszöntötte a nevelőszülőket

Az Állatkerti Nevelőszülők Találkozóját évente kétszer, májusban és októberben tartják. Ilyenkor egy gyereknek sem kell izgulnia, és

egy szülőknek sem nyűg a fogadóóra, sőt: mindenki jól érzi magát.

Az állatok örökbefogadói, tiszteletbeli nevelőszülei ezúttal is nagy számban érkeztek a szokás szerint színes programokkal, feledhetetlen élményekkel tarkított nyílt napra - csaknem ezren vettek részt a programon.

2_1.JPG

Az Alapítvány egyik védnöke, Németh Kristóf színművész is ott volt, és elárulta, hogy bővül náluk a család. Ugyanis újabb állatot fogadtak örökbe: Niva és Norbi (a szibériai tigrisek) mellé Indigót, a gorillakölyköt.

1_3.JPG

Évente több ezer állatot fogadnak örökbe - persze csak szimbolikusan. Az Állatkerti Alapítvány egyik legsikeresebb programja az örökbeadás, ami valójában egy játékos adománygyűjtési forma.

1_5.JPG

A zsiráfok, fókák, majmok, kenguruk, tigrisek, jegesmedvék és felsorolni is nehéz, mennyi más állat nevelőszülői ugyan haza nem vihetik az állatokat, de legalább sűrűn meglátogathatják őket.

Képek forrása: Állatkerti Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6315214418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása