jegesmackó blog

Segítséget ajánl a tragédia után Krefeldnek a budapesti állatkert

2020. január 02. - maciblog

"Megrendítő dolog tűzben elpusztult állatokról hallani, akár állatkerti tűzesetről, akár lakástűzben megégett társállatokról, vagy éppen a természetben, erdő- és bozóttüzekben elpusztult vadállatokról van szó. Ráadásul a Krefeldi Állatkertben pusztító tűz oka a jelentések szerint szilveszteri tűzijáték volt!” – áll az állatkerti közleményben. 

Újév első napján égett le a németországi Krefeld állatkertjének majomháza, több mint harminc állat - köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is - halt szörnyű halált a tűzben. A budapesti állatkert, amellett, hogy együttérzését fejezte ki, szakmai segítséget is ajánlott a németországi intézménynek. 

Az állatkerti közlemény megemlíti, hogy vadállatmentéssel foglalkozó alapítványa szintén azt tapasztalja, hogy tűzjáték idején jóval több állat kerül be a mentőhelyre, amelyek az elszenvedett sokk következtében kerülnek bajba. Ezért, mint írják, a budapesti állatkert szívesen látna olyan szabályzást, amely a jelenleginél jóval szigorúbb keretek közé szorítaná a pirotechnikai eszközök használatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr5215384860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása