jegesmackó blog

Videón a 2 grammos, cuki denevérbébi!

2020. október 13. - maciblog

A budapesti Állatkert egy kevésbé ismert tevékenysége a vadállatmentés és az a munka, amely az állatmentő központban, a Sünispotályban folyik - a mentett állatok bemutatóközpontja Holnemvolt Várban található. Az állatkerti munkatársaknak köszönhetően sokféle sérült madár és kisemlős kap így második esélyt.

Nem ritka, hogy egészen fiatal, még szopós korban lévő állatokról kell gondoskodniuk.

Ilyen volt az a denevérbébi is, amelyik csak feleannyit nyomott, mint egy szem kockacukor - a csöppségről kisfilmet is forgatottak, ami bepillantást enged a mentett denevérek nevelésének kulisszatitkaiba:

A Sünispotályról, és az ott folyó munkáról már írtunk itt a blogon, érdemes elolvasni:

Sünispotály, ahol madarak gyógyulnak? Hogy is van ez?

Nemrég pedig arról szóltak a hírek, hogy elárvult gyöngybagoly fiókákat engedtek szabadon ugyaninnen, miután már eléggé megnőttek ahhoz, hogy önállóan boldoguljanak. Várjunk csak! Mi az a Sünispotály, és miért madarakat gyógyítanak ott, miért nem süniket? Vannak válaszaink, menjünk sorba! A Sünispotály a mentett állatok nyáron megnyílt új bemutatóközpontja a Holnemvolt Várban a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Videó forrása: Youtube / Budapesti Állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr4716238030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása