jegesmackó blog

Első a tisztaság

2017. május 05. - maciblog
Ez persze nem egészen igaz. A sivatagi hiénánål is a kaja az első, utána jön csak a reggeli toalett, akkor viszont megadja a módját. Nem lehet borzas, piszkos szőrzettel, fésületlenül fogadni a látogatókat.
cam02580.jpg
Jelen sorok írója töredelmesen bevallja, hogy ezt a pozitúrát még egy intenzív jógatanfolyam elvégzése után sem tudná hozni. Ez egyébként az egyetlen hiénafaj, amelyik Afrikán kívül is honos, például a Közel-Keleten.

Ott figyeltek fel tavaly amerikai és izraeli tudósok arra, hogy egyfajta szövetséget kötve, gyakran együtt járják farkasok és csíkos hiénák a Negev-sivatak barátságtalan tájait.
Vélhetően így eredményesebbek a táplálékszerzésben. A hiénák ugyanis, kifinomult szaglásukkal messziről megérzik a zsákmányt, a farkasok pedig juttatnak nekik a maradékból.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2112483635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása