jegesmackó blog

Pacsiztunk a gorillával

2017. október 20. - maciblog

Bevallom, mindig össze kellett szednem magam, hogy megnézzem az emberszabásúakat az állatkertben. Zavarba ejtő a tekintetük, mintha olvasnának a gondolataimban, és valami furcsa szégyent érzek, amiért én állok a rács túlsó oldalán. 

cam02728_jo.jpg

Milyen lehet egy 200 kilós ezüsthátúval kezet fogni? Nos, ezt nem a fővárosi állatkertben fogjuk megtudni, de az állatkert tervezőinek segítségével kapunk némi benyomást ennek a csodás emberszabásúnak a méretéről, erejéről, elég csak összemérni a tenyerünket. A hegyi gorillák DNS-állománya 97 százalékban megegyezik az emberével. A budapesti állatkertben síkvidéki gorillák vannak, legidősebb köztük a nőstény Liesel, aki áprilisban ünnepelte 40. születésnapját. A frankfurti állatkertben született, 1989-ben került Budapestre.

cam02729_1_jo.jpg

Ez már az orángután mancsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr8813038736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása