jegesmackó blog

Idén 70 éves Samu, az Állatkert legidősebb lakója

2018. március 25. - maciblog

1948-ban született a budapesti Állatkert legidősebb lakója. Samu a csukaorrú aligátor a nevével ellentétben nőstény, és az 1950-es évek eleje óta él az Állatkertben.

s1.jpg

Megélte Rákosit, az '56-os forradalmat és annak leverését, élete nagy részét a gulyáskommunizmusban, a Kádár-korban élte le, tanúja volt a rendszerváltásnak, és immár több, mint 30 éve ő a legidősebb állatkerti lakó.

s2.JPG

Samu nemcsak az állatkerti "háziversenyen" első, hanem aligátor mércével mérve is tekintélyes korú. A csukaorrú aligátorok a természetben csak 35-50 évig élnek, de állatkertekben 65-80 éves példányok is előfordulnak.

Természetesen Samut is örökbe lehet fogadni az állatkerti állatok közül, hiszen szerepel az Állatkerti Alapítvány örökbefogadó oldalán. Samunak már 12 nevelőszülője van, legyél te a szerencsés tizenharmadik!

Fotók: Állatkerti Alapítvány honlapja

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr413779362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása