jegesmackó blog

Sünispotály, ahol madarak gyógyulnak? Hogy is van ez?

2018. november 19. - maciblog

Egy vállsérült fenyőszajkó, ez a Magyarországon ritka madár került néhány napja került a Sünispotályba, a budapesti Állatkert bemutató mentőközpontjába.

1_25.jpg

Nemrég pedig arról szóltak a hírek, hogy elárvult gyöngybagoly fiókákat engedtek szabadon ugyaninnen, miután már eléggé megnőttek ahhoz, hogy önállóan boldoguljanak.

3_9.jpg

Várjunk csak! Mi az a Sünispotály, és miért madarakat gyógyítanak ott, miért nem süniket?

Vannak válaszaink, menjünk sorba! A Sünispotály a mentett állatok nyáron megnyílt új bemutatóközpontja a Holnemvolt Várban a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A helyszín új, de az állatkertben évtizedes hagyománya van a sérült állatok mentésének, gondozásának. 1986-ban még csak 7 mentett állatot láttak el, a rekordévben, 2016-ban pedig több mint kétezret!

Az állatmentő központ a gyakori fajok – feketerigó, mókus vagy sün – példányairól éppúgy gondoskodik, mint ritka, védett fajokról, például mérgezett sasokról. A Sünispotályról itt olvashatsz még többet érdekességet.

A képek forrása: zoobudapest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6214381940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása