jegesmackó blog

Valentin napi állatságok a Föld körül

2019. február 17. - maciblog

Idén is nagy siker volt a Valantin nap alkalmából a budapesti Állatkertbe meghirdetett "Öleléssel ketten egy jeggyel" akció és a Valantin napi örökbefogadási program. Ahogy arról itt a blogon is írtunk, még a legendás Sandokan, vagyis Kabir Bedi indiai színész is felbukkant, és örökbe fogadta Norbit, a szibériai tigrist.

kabir-bedi-oklevel2.png

A szerelmesek napja más állatkerteket is megihletett és világszerte különleges rendezvényekkel tették emlékezetessé a napot.

51768506_10155863402200896_2435475851035279360_n.jpg

Az ausztráliai Sydney állatkertje, a Wild Life Sydney Zoo például egészen sajátos programmal készült: azoknak az embereknek szervezett versenyt, akik valamiért haragszanak exükre: egy kígyót nevezhettek el a volt barátjukról/barátnőjükről Valentin nap alkalmából.

Az angliai Hemsley Conservation Centre állatkert még bizarrabb ötlettel állt elő: potom 1,5 fontért bárki elnevezhetett egy, a parkban élő csótányt(!) az exéről. Hasonló akciót indított New Yorkban a bronxi állatkert, ám ők máshonnan közelítették meg a dolgot:

mindenki a szerelméről nevezhetett el egy csótányt, a legendásan elpusztíthatatlan rovarral kifejezve kapcsolatuk halhatatlanságát.

A szintén angliai Dunstable városában működő Whipsnade Zoo nemcsak a látogatókat, az állatokat is meglepte Valentin napon. Az alábbi videón látszik, hogy különféle csemegékkel kedveskedtek a mókusmajmoknak, akik izgatottan estek neki az ajándéknak:

Az ugyancsak a szigetországban található Twycross Zoo pedig remek összeállítást készített Valentin nap alkalmából az egymást játékosan ölelő és láthatóan nagyon szerető állatokról:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr5414632566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása