jegesmackó blog

Kétszázhússzal az állatokért!

2019. május 03. - maciblog

Ha valami jótékonysági gyorsulási versenyre gondolsz, tévedsz. De a 220 az stimmel. Ennyi főt számlál a budapesti Állatkert gondozói és dolgozói csapata, ők pedig azért dolgoznak, hogy az állatoknak minél jobb legyen.

Kétszázhúszan lesik az Állatkert lakóinak minden kívánságát, az elefánttól a vidrákon át a gorillákig.

Az Állatkert az év minden napján nyitva tart, de nem magától működik ilyen olajozottan. Ebben nemcsak a 220 főállású munkatárs összehangolt munkája van benne, hanem az önkénteseké is, akik nagyon sokat segítenek.

1_27.jpg

A 220 dolgozó csaknem félszáz különféle munkakörben serénykedik: van köztük állatgondozó, állatorvos, kertészek, továbbá pénztáros, kapus, valamint adminisztratív és műszaki dolgozó.

3.PNG

Az állatkerti munkakörök közül alighanem az állatgondozóké a legismertebb. Ők azok, akik gondoskodnak a kertben látható 850 állatfaj 9 ezer egyedéről.

20170904_142346.jpg

A dolgozók közül a legtöbben nem munkának, hanem élethivatásnak tekintik a tevékenységüket, így nem meglepő, hogy sokan már hosszú évek, évtizedek óta tevékenykednek az intézményben.

2_3.jpg

Az Állatkert jelenlegi legrégebbi dolgozója például már több mint 40 éve teljesít szolgálatot, bár az intézmény bő másfél évszázados története során az abszolút rekord még több, 52 esztendő volt.

Az első két kép forrása http://zoobudapest.com/, az utolsó két képé pedig jegesmacko.blog.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7214801332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása