jegesmackó blog

Az elegancia és a tökéletes szempillák harmóniája

2019. november 11. - maciblog

A hatalmas termetű és impozáns szarvakkal bíró kafferbivaly sokaknak lehet ismerős. Nem úgy, mint a hasonló nevű kaffer szarvasvarjú. A budapesti Állatkertben mindkettő megtalálható, így össze is lehet őket hasonlítani.

75237499_2672294946170562_5349893710089814016_o.jpg

A kaffer szarvasvarjú is nagy termetű - legalábbis a madarak között mindenképpen. A felnőtt állat csőre és tollazata fekete. A szeme körül és a torokrészen a bőr csupasz és rikítóvörös, hasonlóan, mint a pulykáknak.

Különös ismertetőjele még a hatalmas szempillái, amikkel úgy néz ki, mint egy igazi díva.

Aligha véletlen, hogy a budapesti Állatkert két kaffer szarvasvarjúját - akiket a többi állatkerti lakóhoz hasonlóan örökbe lehet fogadni - Marlene-nek és Dietrich-nek nevezték el.

nevtelen_2.jpg

A fenti kép a bizonyíték arra, hogy a névválasztás tudatos volt: a XX. század egyik legnagyobb hatású német énekes- és színésznője, Marlene Dietrich hasonlóan fenséges jelenség volt, gyönyörű, hosszú szempilláival.

A kaffer szarvasvarjak egyébként ragadozók. Leginkább a talajon kutatnak zsákmány után: kimért léptekkel, szinte lábujjhegyen haladnak előre, miközben az aljnövényzetet fürkészik élelem után kutatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr7115301612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása