jegesmackó blog

Már 19 flamingóbébi kelt ki, és még nincs vége

2020. június 30. - maciblog

Az elmúlt hetekben egymás után keltek ki a budapesti Állatkert flamingókolóniájának legkisebb tagjai: eddig 19 rózsás flamingó fióka született, de ez a szám még nem végleges, mert újabb állatok bújnak ki a tojásokból.

rozsas_flamingo06_foto_bagosi_zoltan_logo.jpg

A budapesti rózsás flamingók az egyik legszaporább európai állatkerti csapat: ha náluk gyermekáldás van, akkor általában több tucat fióka születik. Két éve például több mint két tucat fiókával bővült a rózsás flamingó kolónia.

rozsas_flamingo17_foto_bagosi_zoltan.JPG

A rózsás jelző azonban csak a felnőtt egyedekre vonatkozik, amikor a fiókák még kicsik, egyáltalán nem rózsaszín a tollazatuk, hanem világos illetve sötétszürke, csak jóval később váltja fel ezeket a pelyheket a rózsaszín tollazat.

1_16.jpg

Ha a kicsik nem is rózsaszínűek még, nagyon mozgékonyak - ezt a videót a tavaly nyár elején született, akkor cseperedő fiókákról forgatta az Állatkert. A kicsik esetlenek, de már látszik rajtuk a felnőtt madarak eleganciája:

Képek forrása: zoobudapest.com / Bagosi Zoltán és jegesmacko.blog.hu  

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr2815974594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása