jegesmackó blog

Ilyen volt az anyák napi szeretetcunami az Állatkertben

2019. május 06. - maciblog

Volt ok az ünneplésre anyák napján az Állatkertben is, hiszen a 856 faj 8807 egyedét bemutató intézmény számos lakója nevel gyereket. Ráadásul a tavalyi év bővelkedett "gyermekáldásban", így sok köztük a kismama. 

Tavaly született például gorilla, mangábé, flamingó, sörényes hangyász és elefánt is.

1_28.jpg

A rózsás flamingóknál kéttucat kölyök köszönthette fel édesanyját, ők tavaly nyáron születtek. A koronásdarvak közt is szeretettel gondolt anyjára, a már több, mint kéttucat fiókát felnevelő Mamira a két legkisebb gyerek.

koronasdaru-fioka08_foto_bagosi_zoltan.JPG

De ugyanígy hálás lehetett édesanyjának a nemrég születt kis rókakuzu kölyök, a mindössze féléves, cseperedő éjjeli majom, vagy a látogatók egyik legnagyobb kedvence, az aranyhasú mangábé-kölyök is.

arun.jpg

Büszke lehet anyjára a kis tapírborjú is, a mamája pedig rá, hiszen 31 év után ő az első tapírkölyök az Állatkertben. A látogatók legalább annyira szeretik Arunt, az immár másfél éves elefántbébit, mint ő az édesanyját.

01.png

Majd' másfél éves, de még mindig nagyon "anyás" Indigo, a gorillakölyök, illetve a páncélos gombóccá összegömbölyödő, fiatalabb matakóbébi. Sokat csüng anyján egy másik kis kedvenc, Flódni, a sörényes hangyász.

flodni.jpg

Fotók forrása: Alapítvány a Budapesti Állatkertért illetve zoobudapest.com.

A bejegyzés trackback címe:

https://jegesmacko.blog.hu/api/trackback/id/tr6714810360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása